Oyundaki Para Kazanma Sistemi

Sticked
267 views
Selam arkadaşlar,
Oyundaki para kazanma sistemini şöyle düzenledik. Örnek olarak Oasis köyünü ele alıyoruz. Oasis köyünde üretilen linen clothlar terziye verilecek. Terzi kıyafet yapıp satacak. Yani bu şekilde ekonomi bir döngü halinde olacak. Daha açık bir şekilde özetlemek gerekirse linen cloth 5 dinar diyelim. Terzinin istenen kıyafeti yapabilmesi için 3 linen cloth gerekli. Oasis köyündeki linen cloth üretecek arkadaş bir cart şeklinde de satabilir. Aynı şekilde istenen miktar kadar da. 15 dinara linen clothları satın alan terzi kıyafet üretimine başlar. Ardından kıyafeti belirtilen fiyata satar.
-Malzeme getiren köye %10-20 gibi indirim uygulanır. Yani kıyafetin değeri 50 dinarsa 40-45 dinara terziden satın alabilir. Aynı şey demirci için de geçerli.-

Ticaretle para kazanmak:
Tüccarlık yaparak, kervanlar yaparak para kazanma olayı ise şöyle olacak. Ürettiğiniz eşyayı, ilgili yere bunu da şöyle örnekleyelim. Richfield Köyü'nde tarım ve hayvancılık gelişmiş bir şekilde. Highgarden Kervansarayına götürüp mallarınızı satabilirsiniz. Köy yöneticisi kafasına göre bir indirim belirleyebilir. Ya da diğer köylere mektup yollayıp fiyatlarınızı belirtip ardından kervana çıkabilirsiniz tüm diyarı. Yalnız dikkatli olmalısınız. Elinizde fazla mal bulundurmak bazen yararlı değildir. Elinizde patlayabilir. O yüzden yeteri kadar malzeme üretip para kazanmalısınız. En karlı yol bir cart ile diyarı gezip ihtiyacı olanlara satmaktır. 
-Kervan yaparken haydutlara dikkat etmelisiniz. Korumanız yoksa kervanınızı yağmalayabilirler.-

Koruma ücretleri:
Oyunda Town Watch ve Springvale Muhafızları diye iki ekip var. Springvale Muhafızları yalnızca haydut avlayacak ve bazı kaçak elemanları tutuklayıp Town Watch'a getirecek. Hemen hemen beraber çalışacak olan bu ekip sayesinde iç ve dış asayiş sağlanmış olacak. Town Watch için maaş günlük 30 dinarken, Springvale Muhafızları için herhangi bir maaş yok. Çünkü onlar korudukları yer/kişi bazında ücret alacaklar. Yüklü miktarda olursa kraldan, düşük miktarda olursa köylülerden alabilecek.

Öncelikle saygı duyarım, güzel düşünülüp role uyarlanmış bir sistem. Ama sizce de bu sistemin yürümesi biraz imkansız gibi değil mi? Bu koyduğunuz sistem gerçek hayatla birebir aynı evet ve bunu rolleri daha zenginleştirip bollaştırmayı planlayarak yaptığınızı da biliyorum. Fakat neticesinde bu bir oyun, değil mi? Bu sistemin sıkıntısız yürümesi için herkesin 24 saat boyunca oyunda olması gerekir, ve bunun imkansız olduğunu da hepimiz biliyoruz. Sistem güzel, ona lafım yok; ama bu söylediklerimi de göz önüne koyarak bir daha düşünürseniz sevinirim. Çünkü terzi ya da demirciye ihtiyaç olunduğu zamanda bu arkadaşların oyunda olmama ihtimalleri de var (Bu sorun belki sadece bir değil de, birkaç terzi veya demirci görevlendirilerek çözülebilir). Onun dışında eğer sistem işlerse tam anlamıyla HARİKA olur

Selamlar, demirci bir aile olacak. Terzi konusunda haklı olabilirsiniz diyeceğim. Çünkü henüz ben bu işi yaparım diyen çıkmadı. Demirci konusunda aktif olacaklarına inanıyorum, işi yerine getireceklerini de. Ya şöyle diyeyim, düzgün bir rol ortamı olduktan sonra insanlar düzgün rayına oturtursa her şeyini para dert edilecek son şey olacak. Çünkü HRPG olayında para daha çok ikinci planda kalır. Parayı insanların kolay bulamamasını istememizin sebebi parayı bulanın tanrı kesiliyor olması. Elbette söylediklerinizi dikkate alacağız. Lakin şu an, sistemi değiştirebileceğimizi sanmıyorum. Teşekkür ederim.  

Sistem iyi hoş fakat bazı roller bu sistemin dışında kalıyor , mesela benim seçtiğim rol rahiplik , ben bu sistem içinde nerede yer alabilirim her 5 10 dk bir gelen 15 dinarla nasıl rol için gerekli kıyafet , Pazar ayinlerinde dağıtmak için şarap yada ekmek nasıl alabilirim . Bu sisteme bir değişiklik şart sunucuda maksimum 5 6 kişi gördüm , bu sistemi bir kenara koyup oyuncu sayısı arttığında tekrar getirebilirseniz iyi olur gibi , rolü terzi , demirci , asker , işçi olanlar için gayet iyi bir sistem dediğim gibi , ama bunların dışında kalanlar için biraz zor . Kendimizi rol yapmak yerine para sıkıntısı içine atmayalım . 

Din adamı olarak bağlı bulunduğunuz krallığın veya köyün yöneticisinden maaş alabilirsiniz. Aynı şey diğer resmi mesleklerde de geçerlidir. Örneğin doktor, danışman, elçi...

Reply